Bahan-bahan
1 cekak pucuk ubi - hiris
2 papan petai
8 batang cili padi*
3 cm kunyit hidup*
2 helai daun kunyit - hiris
4 sudu besar tempoyak -lagi banyak lagi sedap
2 batang serai*
1 cekak pucuk ubi - hiris
2 papan petai
8 batang cili padi*
3 cm kunyit hidup*
2 helai daun kunyit - hiris
4 sudu besar tempoyak -lagi banyak lagi sedap
2 batang serai*
udang – ikut banyak mana nak bubuh
garam/perasa
santan
Cara-cara
- blend bahan yang bertanda *
- masukkan bahan yang telah di blend, santan & tempoyak dalam kuali. Kacau sebati
- kemudian baru hidupkan api. Selalu kacau
- kemudian masukkan petai dan udang. Kacau sehingga kuah agak pekat.
garam/perasa
santan
Cara-cara
- blend bahan yang bertanda *
- masukkan bahan yang telah di blend, santan & tempoyak dalam kuali. Kacau sebati
- kemudian baru hidupkan api. Selalu kacau
- kemudian masukkan petai dan udang. Kacau sehingga kuah agak pekat.
- then masukkan pucuk ubi n daun kunyit. Kacau sehingga
sebati. Masukkan garam/perasa.
- siapppp ... makan ngan nasi panas ... fuhhhhh!!!!!!!!!!!!!
- siapppp ... makan ngan nasi panas ... fuhhhhh!!!!!!!!!!!!!
3 ulasan:
yg ni pun cedap gakk.aduiii :)
hahahahah ..mmg mengodakan bl mkn lauk2 camni ..pe lagi tihara ... watla ...
salam..nk copy resepi ni ye..nk try..best nmpk..thanks :)
Catat Ulasan